Hopp til innhold

Frokostseminar om EØS- midlene og samarbeid i Bulgaria

Kulturrådet inviterer til frokostseminar på Bærum kulturhus, med særlig fokus på mulighetene for samarbeid med Bulgaria.

23. januar 2019 kl. 09:00 - 10:30

Legg arrangementet i min kalender

Bærum kulturhus

Kulturrådet i samarbeid med Riksantikvaren

Kom på åpent seminar for å lære mer om mulighetene for kultursamarbeid gjennom EØS-midlene. Vurderer du eller din institusjon å starte et kunst- eller kulturprosjekt med en partner i et annet europeisk land? Har du vurdert Bulgaria som potensielt samarbeidsland? På seminaret får du ideer til hvordan du kan starte et kunst- og kultursamarbeid gjennom EØS-midlene, og får informasjon om utlysninger til studiebesøk i Bulgaria.

Frokostseminaret arrangeres i forkant av konferansen Kultur over grenser som foregår samme sted.

Det blir servering av kaffe, te og litt å bite i.

Frokostmøtet er nå fulltegnet.

Program

08:45 – 09:00: Registrering og lett servering

  • Velkommen ved Marie Skoie, seksjonsleder i Internasjonal seksjon i Kulturrådet
  • Kjetil Rå Hauge og Antoaneta A. Hansteen har begge solid kunnskap om Bulgarias språk, kultur og historie. Kjetil har undervist i bulgarsk på Universitetet i Oslo, oversatt bøker og hatt nærkontakt med landet siden studietiden. Antoaneta har bulgarsk bakgrunn, arbeider i Kulturdepartementet og kjenner både bulgarsk og norsk kulturliv godt.
  • Tove Skarstein har vært ambassadør i Bulgaria og arbeidet med EØS-programmet i tidligere perioder. Hun vil dele erfaringer og tips.
  • Stojan Minev er billedkunstner og flyttet fra Bulgaria til Norge i 2003. Han har vært med i flere prosjekter med norske og bulgarske kunstnere og blant arrangert utstillinger på Nasjonalgalleriet i Sofia. Han vil dele kunnskap om aktuelle nettverk og institusjoner.
  • Kristin Eliassen fra Riksantikvaren informerer om EØS-midlene og Thea Breivik fra Kulturrådet informerer om mulighetene for å søke midler til studiebesøk til Bulgaria.


Vel møtt!

Mer informasjon

Riksantikvaren og Kulturrådet er norske kontaktpunkt for programmer hhv. for kulturarv og kultursamarbeid under EØS-midlene i 8 land i Sentral- og Sør-Europa.

Se mer informasjon om Kultur over grenser

Du finner mer informasjon om EØS-midlene hos Riksantikvaren og Kulturrådet.