Alt for Hersleb
Elever ved Hersleb skole deltok i workshops sammen med kunstnergruppen Tenthaus Oslo.
Som et ledd i kunstprosjektet Alt for Hersleb har kunstnerne Helen Eriksen, Ebba Moi og Stefan Schröder åpnet Tenthaus Oslo. Det er et nytt prosjektrom ved Telthusbakken i Oslo, som fungerer både som arena for Alt for Hersleb og som kunstnerdrevet visningsrom. Her vil referansegruppen fra Hersleb skole få en unik mulighet til å delta i workshops og prosesser rundt utstillinger og dermed får en direkte opplevelse av aktuell kunst. Tenthaus Oslo er basert på åpen, prosessorientert deltagelse med bidrag fra en internasjonalt orientert gruppe av kunstnere. Kunstproduksjon og prosess undersøkes gjennom et bredt spekter av aktiviteter og presentasjoner med utstillinger, workshops, foredrag og performance.
UTSTILLINGER OG VERKSTEDER PÅ TENTHAUS OSLO
UTSTILLING NR, 1
Eat me Drink me. Første utstilling på Tenthaus Oslo viste arbeider av kunstnerne Mona Brekke (NO), Walter van Broekhuizen (NL), Tor Børresen (NO), Leo Fitzmaurice (UK) og Gabriele Nagel (DE). Disse kunstnerne undersøker verden gjennom et filter og skaper nye visuelle assosiasjoner.
Eat me Drink me. Første utstilling på Tenthaus Oslo viste arbeider av kunstnerne Mona Brekke (NO), Walter van Broekhuizen (NL), Tor Børresen (NO), Leo Fitzmaurice (UK) og Gabriele Nagel (DE). Disse kunstnerne undersøker verden gjennom et filter og skaper nye visuelle assosiasjoner.
UTSTILLING NR, 2
Ears of the Field med Siri Austeen
Ears of the Field viste en lydinstallasjon hvor du lyttet til forskjellige stemmer knyttet til ulike konfliktsituasjoner rundt om i verden i dag. Verket belyser forhold mellom historie og samtid, mellom individ og samfunn. Du kunne blant annet høre Leah Chishugi fortelle om hennes arbeide for kvinner i Øst-Kongo, billedkunstner Victor Lind om sitt politiske engasjement og arbeid og Aung San Suu Kyis tale til folket om levevilkårene i Myanmar. Ears of the Field besto av 6 lytteposter som til sammen dannet en mikroverden. Sentralt i rommet var et kontentum av fuglelyder fra ulike konfliktområder i verden.
- hva ville det være for deg?
- Finnes det stillhet som ikke er fredfull?
- Finnes det støy som er bra?
Elevene jobbet i grupper og her er besvarelsene. Det var mye eksperimentering og gruppene fikk hjelp i problemløsningsfasen. De fikk også veiledning i hvordan man kan forberede et opptak og lage forskjellige lydeffekter.
UTSTILLING NR 3
Work Station med Simone Zaugg
I Work Station tolker Simone Zaugg ni arbeidssanger som synges mens man utfører sitt daglige arbeide. Sangene er fra ulike deler av verden og synges av kunstneren på originalspråket. I sentrum av Zauggs akustiske bilde står menneskets stemme - ei stemme som gjennom en transformasjonsprosess blir uttrykt både gjennom kunst og arbeid.
Work Songs - verksted for klassen fra Hersleb skole med Simone Zaugg på Tenthaus Oslo, 8.4 2011
I verkstedet Worksongs får klassen delta i tre ulike stasjoner som alle tar for seg aktuelle begreper i utstillingen.
I. Analyse av arbeidsplasser. Hvordan oppleves forskjellige arbeidsplasser? Vi ser på dokumentasjonsfoto.
II. Beskrive et arbeide med bare hendene – foran videokamera uten lyd.
III. Prøve å synge en arbeidssang foran videokameraet.
Lyder fra prosjektet
Lyder fra prosjektet