Hopp til innhold

Frokostmøte: Kritikkens rolle i offentligheten

Kulturrådet lanserer en ny tilskuddsordning for tidsskrift og kritikk. Velkommen til debatt og frokost.

Se strømming her

30. april 2019 kl. 08:00 - 10:00

Legg arrangementet i min kalender

Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29

Kulturrådet

Strømmes

Nå samles midlene til tidsskrifter og kritikk i Kulturrådet i én permanent ordning, et eget fagområde og et eget tverrfaglig utvalg. 

Anne Oterholm, nestleder i rådet, presenterer den nye tilskuddsordningen, etterfulgt av paneldiskusjon med flere viktige stemmer innenfor tidsskrift- og kultur- og mediefeltet. Hva er kulturtidsskriftenes og kritikkens rolle, og hva slags vilkår trenger kulturkritikken og i Norge i dag? 

I panelet møter du Anne Oterholm (Kulturrådet), Christian Kjelstrup (redaktør i Samtiden), Olav Brostrup Müller (journalist og kultursjef i Lillehammer) og Monica Ifejilika (artist og samfunnsdebattant). Moderator er Danby Choi (redaktør i Subjekt).

Den nye tilskuddsordningen kommer som et resultat av Kulturrådets langvarige engasjement for kunstkritikk og kulturtidsskrifter. En forsøksordning med prosjektstøtte til kunst- og kulturkritikk ble etablert i 2016, og året etter kom utredningen Kulturtidsskriftene, som viste at mange av kulturtidsskriftene sliter med svak økonomi. Forsøksordningen ga til sammen støtte til nærmere 70 ulike prosjekter, fordelt på flere landsdeler og kunstneriske sjangre.

Frokost fra kl 8.00
Møtet starter kl 8.30