Hopp til innhold
Temamøte Kreativt Europa

Mangfold i kulturfeltet – mellom det lokale og det internasjonale

Hva betyr mangfold i kulturlivet/feltet? Hvordan jobber ulike kulturaktører med mangfold i Troms? Hvorfor er mangfold viktig i europeisk samarbeid? Velkommen til temadag i Kreativt Europa. Denne dagen er temaet mangfold.

Bildet er fra et kurs for flerkulturelle gründere i kulturfeltet. Foto: Javad Montazeri

Bildet er fra et kurs for flerkulturelle gründere i kulturfeltet. Foto: Javad Montazeri

22. mars 2023 kl. 10:00 - 16:00

Legg arrangementet i min kalender

Kulturdirektoratet og Troms og Finnmark fylkeskommune

Mangfold er et viktig satsingsområde både i den nasjonale og europeiske kulturpolitikken. Sammen med Kulturdirektoratet inviterer Troms og Finnmark fylkeskommune derfor til temamøte om mangfold i kulturfeltet, 22. mars 2023 i Tromsø.

Sted: Fylkeshuset i Tromsø, Strandvegen 13

Når: 22. Mars 2023

Tidspunkt: 10.15 - 15.45

Påmeldingfrist: 17. MARS 2023

PÅMELDING HER

HVA SKJER?
På temamøtet vil dere få innblikk i hvorfor mangfoldstemaet er viktig i nasjonal og europeisk sammenheng og hvilke søknadsordninger og strategier som finnes. Det blir inspirasjon og erfaringsutveksling på ulike måter å jobbe og tenke mangfold, og hvordan mangfold kan være kjernen i internasjonale samarbeidsprosjekt.

Mange har allerede mangfold høyt på agendaen, og flere kommer for å dele sine erfaringer, blant annet Silje Solheim Johnsen, Riddu Riddu, Hålogaland Teater, Perspektivet Museum, Ny Ung Kunst NUK/ Festspillene i Nord-Norge. Ikke minst kommer nyetablerte Kvääniteatteri for å fortelle om hvordan det er å være med i et Kreativt Europa prosjekt der språkmangfold er hovedfokus.

Vil dere også dele deres erfaringer eller finne ny inspirasjon? Sett av dagen og kom du også!

Velkommen til en inspirerende dag med mangfold og europeisk samarbeid i fokus!

Fra Kulturdirektoratet kommer seksjonsleder i Seksjon for internasjonalt samarbeid Agnes Kroepelien, Kreativt Europa-desken ved seniorrådgiverne Kristin Bolgård og Per Dehlin, og seniorrådgiver i Seksjon for infrastruktur og mangfold, Monica N. Ifejilika.

Arrangører: