Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Utvalget behandler søknader til tilskuddsordningene for konsertarrangører og musikkfestivaler.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 31.07.2023

Utvalget har musikkfaglig kompetanse som dekker musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene, med arrangørkompetanse, kunnskap om programmering, kuratering og publikum, samt utvikling av produksjon og musikkprosjekter. Kirker og andre religioners rom er en vesentlig infrastruktur for musikk i Norge. Utvalget har kompetanse på kirkemusikk. Utvalget innehar fagpersoner med erfaring fra arrangør- og festivalvirksomhet, men også utøvende og skapende kunstnere med betydelig erfaring i feltet og fra arenaene.

Leder

Ivar Chelsom Vogt, leder og rådsmedlem (f. 1975), bosted Bergen. Musiker i folk-rock-pop-gruppen Real Ones og daglig leder for kulturhuset USF Verftet. Tidligere daglig leder i Kultur Vest AS, og tidligere daglig leder i Borealisfestivalen for samtidsmusikk.

Medlemmer

Alice Marie Jektevik (f. 1986) bosted Tromsø. Jektevik er festivalprodusent og prosjektleder, og daglig leder i eget foretak Gábá. Hun har vært ansvarlig produsent med program- og lederansvar for Riddu Riddu 2016-2020 og er produsent for Markomeannu 2022. Hun har ledet prosjekter for Samisk Hus i Tromsø, og jobbet med arkivprosjektet til Mari Boine. Jektevik har hatt råds- og styreverv, slik som Samisk programråd/Kringkastingsrådet, ungdomsorganisasjonen Noereh, og Samisk Hus Oslo. Skapte klubbkonseptet Idja - Sámi Club Night i 2015 i samarbeid med Riksscenen og Oslove Noereh. Utøvende kunstner i DJ-kollektivet Article 3.

Ivan Mazuze (f. 1980), bosted Drammen. Saksofonist, komponist, musikkviter og kulturadministrator. Han har gitt ut flere kritikerroste soloalbum. Ved siden av sitt musikalske virke er Mazuze produsent for Interkultur i Drammen, og har ansvaret for konsertprogram og konseptutvikling. Mazuze har også vært kunstnerisk rådgiver for International Jazzday, talentprogrammet til Førdefestivalen, og jurymedlem i JazzIntro som representant for det kunstneriske utvalget i Norsk jazzforum. Mazuze er opprinnelig fra Mosambique, og har bodd i Norge siden 2009

Henrik Ødegaard (f. 1955), bosted Gvarv. Ødegaard er komponist, særlig kjent for vokal kirkemusikk, blant annet inspirert av gregoriansk sang og norsk folkemusikk. Mange av hans verker er med kor, og mange er skrevet for kirkerommet og liturgisk praksis. Fra 1981 til 2006 var han kantor og korleder i Sauherad kommune i Telemark. Verkene hans er presentert på alle de kirkemusikkfestivaler og festspill i Norge, med framføringer med de fleste sentrale ensembler og kor for klassisk og samtidsmusikk. Ødegaard har arbeidet med å tilrettelegge og utgi sanger fra den gregorianske tradisjonen på norsk.

Hedvig Mollestad Thomassen (f. 1982) bosted Viken. Mollestad Thommassen er gitarist fra Ålesund. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole, og har opparbeidet en viktig posisjon og rolle i musikklivet. og spiller i en rekke rock- og jazz-band, blant annet Hedvig Mollestad Trio, Bronco Busters, Songs and Sweet Potatoes og Vom (som «Mester Pøggs»). Thommassen har en sentral rolle i Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersems grupper, og har opptrådt med Trondheim Jazzorkester. Hun har mottatt en rekke priser i jazzområdet, for komponister og åpne klasser.

Julie Forchhammer (f. 1975), bosted Vang. Frilans konsulent og arrangør. Forchhammer har vært festivalsjef for Vinjerock, miljøsjef for Øyafestivalen, manager i Bpop Management, platearbeider i V2 og i EMI Music Norway. Hun har også vært markedssjef for Rockefeller i Oslo og tidligere kommunikasjonsrådgiver og nå styremedlem i Regnskogfondet.

Andreas Ljones (f. 1978), bosatt i Kragerø. Folkemusiker utdannet ved Norges musikkhøgskole. Ljones er kjent for mange nye og utradisjonelle grep med røtter i springleiktradisjonen fra Vågå, Lom og Skjåk. Han har lært av Knut Kjøk, Amund Bjørgen, Tore Rødølen og Rolv Brimi. Har tidligere spilt i Majorstuen, Andreas Ljones Band og Camilla Granlien Band, og har vært musiker og komponist i dansekompaniet Frikar.  Han har skrevet musikk for film, teater og dans, vært festivalkomponist på Vinterfestspill i Bergstaden og Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival. Ljones har skrevet bestillingsverk for blant annet Jørn Hilmestemnet og Kalottspel.

Utvalget behandler søknader til: