Hopp til innhold
Kulturrådet

Digitalt informasjonsmøte om forsøksordning for aspiranter med funksjonsnedsettelser

Velkommen til informasjonsmøte om Kulturrådets ordning som sikrer flere med funksjonsnedsettelser arbeidspraksis i kulturlivet! Her kan kulturvirksomheter som vil søke ordningen og potensielle aspiranter få informasjon om søkeprosessen, og treffe hverandre, oss og gode rådgivere.

17. februar 2023 kl. 09:00 - 11:00

Legg arrangementet i min kalender

Digitalt

Kulturrådet

Gjennom forsøksordningen for aspiranter med funksjonsnedsettelser kan kulturvirksomheter søke om tilskudd fra Norsk kulturfond til å ansette en person med funksjonsnedsettelser i en aspirantstilling. I 2022 fikk åtte aspiranter med funksjonsnedsettelser jobb i kulturlivet, og nylig besluttet Kulturrådet at ordningen videreføres i 2023 og 2024. Det lyses ut fem stipender á 450 000 kroner i 2023.  

Har du erfaring fra kulturlivet og kunne tenke deg å bli aspirant? Jobber du i en kulturvirksomhet og vil ansette en aspirant? 

Meld deg på informasjonsmøtet 

Møtet er digitalt, gratis og åpent for alle, men du må melde deg på innen 8. februar. Har du tilretteleggingsbehov, må det oppgis i påmeldingsskjemaet. Der kan du også skrive litt om deg selv eller din virksomhet slik at vi kan sette interesserte i kontakt med hverandre, dersom du ønsker det.

Gjør deg gjerne kjent med retningslinjene for ordningen i forkant av møtet. 

Se retningslinjene for å søke ordningen 

Se spørsmål og svar om ordningen 

Program

09:00–09:05: Velkommen ved Bjørn Hatterud og Inga Moen Danielsen i Kulturrådet. 

09:05–09:25: Informasjon om ordningen ved Line Fallan Sørensen i Kulturdirektoratet (sekretariat for Kulturrådet).   

09:25–09:40: Erfaringer med ordningen og søkeprosessen ved virksomhet og aspirant fra 2022.  

09:40–10:00: Samarbeidspartnere NAV Hjelpemiddelsentral, Norges Handikapforbund (NHF) og Norges Handikapforbund Ung (NHFU) informerer. 

10:00–10:10: Pause.  

10:10–10:30: Spørsmål fra deltakerne i møtet – forhåndsinnsendte eller i kommentarfeltet.  

10:30–10:50: Muntlig presentasjonsrunde for de som melder interesse for det.  

10:50-11:00: Møterommet holdes åpent til kl. 11 slik at deltakerne kan ta kontakt med hverandre for spørsmål eller møteavtaler.  

Film: Søk Kulturrådets aspirantordning

Filmbeskrivelse: Kurator ser rundt seg i galleriet. Lyset skrus av og på. Hun ser vaktmesteren og en gjest. Hun går mot gjesten, smiler og sier: «Velkommen til utstillingen!» på tegnspråk. En funksjonsvariert regissør og teatergruppe er samlet. En kvinne i rullestol sitter i midten av gruppen. Regissøren ser på gruppen og gir instrukser. Kvinnen og regissøren nikker og smiler til hverandre. En produsent i rullestol triller inn i en kinosal og setter seg nederst. Han tar opp en notatblokk fra bagen sin. Nå sitter han midt i salen. Kuratoren tegner: «Kultur skapes av perspektiver». Regissøren smiler: «Mangfold styrker kulturen». Produsenten har skrevet: «Åpne opp for nye perspektiver». På lerretet står det: «Søk på Kulturrådets aspirantordning».