Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for komposisjon, produksjon og andre musikktiltak

Utvalget behandler søknader om tilskudd til komposisjon og musikkproduksjon, og ordningen for andre musikktiltak, som gir tilskudd til prosjekter og til ulike faste virksomheter på musikkområdet. Utvalget vurderer gjennomgående ulike typer musikalsk produksjon og formidling, samt prosjekter som dokumenterer og bevarer kulturarv i musikk.

Publisert 27.10.2012
Sist endret 01.03.2022

Utvalget har musikkfaglig kompetanse som dekker musikkfeltet og bransjen i alle sjangerområder. Utvalget vurderer kunstnerisk kvalitet på musikkproduksjon og verdien av tilgjengeliggjøring, dokumentasjon og faglitteratur: verk, musikkproduksjoner, formidlingsprosjekter. Utvalget har fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon (utøvere og komponister), og ellers fra musikkfeltet og -bransjen. Kompetanse er satt sammen for å møte et større mangfold og variasjon i skapende praksiser, musikkutdanning og profesjonalitetsforståelser i ulike kulturer og tradisjoner.

Leder

Nasra Ali Omar (f. 1979), bosted Tromsø. Født i Somalia, oppvokst i Kenya og Harstad. Omar er perkusjonist og elektronisk musiker. Hun jobber sjangeroverskridende som musiker og har samarbeidet og turnert med bl.a. Tromsø kunstforsyning, Vokal Nord, Ost & Kjex, UGRESS, Kolar Goi, Bel Canto og eget elektronikaprosjekt Prosonic Session. Hun er prosjektleder for kultur og idrett i Tromsø kommune og har også vært produsent ved Tromsø Internasjonale Film Festival, Festspillene i Nord-Norge og i TrAP – Transcultural Art Production.

Medlemmer

Anja Lauvdal (f. 1987), bosted Flekkefjord. Lauvdal er musiker (piano/tangenter) og komponist med utdanning fra jazzlinja ved NTNU. Blant mange band er gruppen Moskus sammen med Fredrik Luhr Dietrichson og Hans Hulbækmo. Lauvdal spiller også i Your Headlights Are On, og Avalanche med albumet Whiteout i 2012. Skadedyr er et annet sentralt prosjekt som også ble startet på NTNU i 2012 sammen med Heida Mobeck. I samarbeid med Mobeck har hun også laget forestillinger for barn. Lauvdal er i tillegg sentral i gruppene Ósk, Broen og Finity, og har spilt med artister som Jenny Hval, Susanne Wallumrød og Sverre Knudsen.

Tuva Syvertsen (f.1983), bosatt i Oslo. Vokalist, hardingfeleutøver og låtskriver. Hun har utøvende hardingfeleutdanning fra Ole Bull Akademiet (Spelemannskulen) og er frontfigur i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars, som har en særegen tilnærming til og utprøving av tradisjonsmusikken. Hun deltar jevnlig i andres prosjekter, og beveger seg i mange sjangeruttrykk, blant annet har hun medvirket i prosjekter med Susanna Wallumrød, Bigbang, Ruth Wilhelmine Meier, Kringkastingsorkesteret og DumDum Boys. Hun har også fordypet seg i rap, og dannet hiphop-duoen Ei saa peittää sammen med Nils m/skills. Hun kuraterer også en egen klubbkonsertserie på Riksscenen og har vært med i konsertforeningen Havresekken i Oslo.

Erik Schwensen Dæhlin (f. 1976), bosatt i Oslo. Dæhlin er komponist, slagverker og scenekunstner. Utdanning fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Statens kunstakademi i Oslo og Norges musikkhøgskole. Som slagverker har Dæhlin medvirket i konstellasjoner innen både det rytmiske og klassiske området, blant annet i ensemblene NING og Puls, samt i performanceprosjektet SPLOING. Dæhlin har vært spesielt opptatt av instrumentalmusikk og musikkteater, i hybride kunstverk der komposisjon og regi blir intergrert. Ellers har Dæhlin komponert både solo- og kammermusikkverk, samt elektroakustisk musikk for en rekke utøvere og ensembler i Norge. Han leverte i 2021 sitt doktorgradsarbeid som del av Phd-programmet til Norges musikkhøgskole i Oslo. 

Lasse Marhaug (f. 1974), bosted Sortland. Marhaug er lydkunstner, musiker, komponist og grafisk designer og er en pionér innen norsk støymusikk. Han har et hundretalls plateutgivelser og en rekke turneer bak seg, og har vært aktiv både som soloartist og med forskjellige prosjekter, som duoen Jazkamer, støynettverket Origami Republica og bandet Nash Kontroll. Han har jobbet med musikk til dans, video og teater. Han driver plateselskapene Pica Disk og Prisma Records, samt bokforlaget Marhaug Forlag.

Lars Horntveth (f. 1980), bosted Oslo. Saksofonist, gitarist, produsent og komponist. Han er mest kjent som et sentralt medlem og komponist i bandene Jaga Jazzist i Tønsberg og The National Bank, begge sammen med broren Martin Horntveth. Med flere bestillingsverk og soloalbum, og ulike band og større orkestre, har han hatt stor gjennomgslagskraft og fått en rekke priser i Norge. Sentralt i hans produksjon er hans arbeid over lang tid med Jaga Jazzist. Horntveth er også en aktiv blåse- og strykearrangør, blant annet artister som Turboneger, Ingrid Olava og Marit Larsen og som produsent for artister som Susanne Sundfør.