Hopp til innhold
Kulturrådet

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Utvalget behandler søknader til tilskuddsordningene for konsertarrangører og musikkfestivaler.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 12.02.2024

Utvalget har musikk- og kulturfaglig kompetanse som dekker hele sjangerbredden og musikkfeltet som helhet, med arrangørkompetanse, kunnskap om programmering og kuratering og booking, samt utvikling av produksjon og musikkprosjekter. En viktig dimensjon er kunnskapen om publikum og betydningen av mangfoldet i publikumskulturer. Konsertformidling er kirken er en viktig del feltet og utvalget vurderer et stort antall søknader innenfor kirkemusikk. Utvalget innehar både fagpersoner med erfaring fra arrangør- og festivalvirksomhet, men også utøvende og skapende kunstnere med erfaring fra arenaene.

Leder

Ivar Chelsom Vogt, rådsmedlem (f. 1975), bosted Bergen, Vestland. Musiker i folk-rock-pop-gruppen Real Ones og daglig leder for kulturhuset USF Verftet. Tidligere daglig leder i Kultur Vest AS, og tidligere daglig leder i Borealisfestivalen for samtidsmusikk. Vogt har gitt ut en lang rekke album med Real Ones fra 1997 til 2024.

Medlemmer

Ragnhild Furebotten (f. 1979), bosted Målselv, Troms. Felespiller, folkemusiker og komponist. Furebotten har utdanning fra Norges musikkhøgskole (2000–2004), og Høgskolen i Telemark (1998–2000). Hun arbeider som landsdelsmusiker i kultur i Troms som fast medlem av gruppa Fotefar. Hun var medlem av folkemusikkgruppen Majorstuen fra de ble etablert i 2000. Sammen med Tore Bruvoll startet hun i 2005 folkemusikkbandet Hekla Stålstrenga. Hun ga ut soloalbum i 2007, 2011 og 2019, og flere album med Majorstuen og Hekla Stålstrenga.

Trygve Brøske (f.1973), bosted Trondheim. Komponist, pianist, arrangør, og førsteamanuensis ved NTNU musikk. Brøske har utdanning fra Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève. Blant mange musikalske samarbeid er de med Sven Bertil Taube, Sissel Kyrkjebø, Trondheimsolistene, Moskva Balalaikakvartett, Isa Katharina Gericke og Tora Augestad. Han er tramporganist i Unni Boksasp Ensemble, og cembalist i folkbarokkgruppa Musicus. Brøske utgjør sammen med forfatter og skuespiller Marianne Meløy musikkteaterduoen Brøløy som har en voksende produksjon av musikaler og operaer. Han har vært solist med flere symfoniorkestre og uroppført musikk av komponister fra Norge og utlandet. Han er også engasjert i popproduksjoner, og som pianist og arrangør i teater- og kabaretformen, som med Eisler Ensemble som ga ut to kritikerroste album med sangeren Anne-Lise Berntsen. Brøske var initiativtaker til Stangvikfestivalen, og driver konsertstedet Nye Hjorten Konsertserie i Trondheim.

Ivan Mazuze (f. 1980), bosted Drammen, Buskerud. Mazuze er opprinnelig fra Mosambique, og har bodd i Norge siden 2009. Han er saksofonist, komponist, musikkviter og kulturadministrator. Han har gitt ut flere soloalbum. Ved siden av sitt musikalske virke er Mazuze produsent for Interkultur i Drammen, og har ansvaret for konsertprogram og konseptutvikling. Mazuze har også vært kunstnerisk rådgiver for International Jazzday, talentprogrammet til Førdefestivalen, og jurymedlem i JazzIntro som representant for det kunstneriske utvalget i Norsk jazzforum.

Alice Marie Jektevik (f. 1990), bosted Tana. Jektevik er festivalprodusent og prosjektleder, og daglig leder i eget foretak Gábá. Hun har vært ansvarlig produsent med program- og lederansvar for Riddu Riddu 2016-2020 og er produsent for Markomeannu 2022. Hun har ledet prosjekter for Samisk Hus i Tromsø, og jobbet med arkivprosjektet til Mari Boine. Jektevik har hatt flere råds- og styreverv, slik som Samisk programråd/Kringkastingsrådet, ungdomsorganisasjonen Noereh, og Samisk Hus Oslo. Skapte klubbkonseptet Idja - Sámi Club Night i 2015 i samarbeid med Riksscenen og Oslove Noereh. Utøvende kunstner i DJ-kollektivet Article 3.

Hedvig Mollestad Thomassen (f. 1982) bosted Nesodden. Mollestad Thomassen er gitarist fra Ålesund. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole, og har opparbeidet en viktig posisjon og rolle i musikklivet. Hun har gitt ut 11 plater i eget navn på Rune Grammofon som har fått flere Spellemannspriser og internasjonal anerkjennelse. Hun har turnert i store deler av verden, komponert en rekke bestillingsverk og mottatt priser fra Kongsbergjazz, Vossajazz, Edvardprisen og Rolf Gammeleng-prisen, og i 2023 var hun Artist in Residence på Moldejazz med mange internasjonale samarbeid.

Varamedlemmer

Tuva Syvertsen (f.1983), bosatt i Oslo. Vokalist, hardingfeleutøver og låtskriver. Hun har utøvende hardingfeleutdanning fra Ole Bull Akademiet (Spelemannskulen) og er frontfigur i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars, som har en særegen tilnærming til og utprøving av tradisjonsmusikken. Hun deltar jevnlig i andres prosjekter, og beveger seg i mange sjangeruttrykk, blant annet har hun medvirket i prosjekter med Susanna Wallumrød, Bigbang, Ruth Wilhelmine Meier, Kringkastingsorkesteret og DumDum Boys. Hun har også fordypet seg i rap og hip-hop. Hun kuraterer også en egen klubbkonsertserie på Riksscenen for folkemusikk og folkedans i Oslo.

Jarle Savio (f. 1969), Sørumsand, Akershus. Savio har lang erfaring fra ulike roller i musikkbransjen, som konsertarrangør, bookingagent, manager og artistansvarlig for en rekke etablerte artister populærmusikkfeltet. Driver plateselskapet TBC Records, og har landansvar i Norge for Denmarg Music Group. Savio utdanning med kulturstudier fra Høgskolen i Telemark. Lang fartstid fra EMI og Phonofile, og arbeidet i Music Norway. Savio er rådgiver, kursholder og mentor for artister og plateselskaper når det gjelder kontraktsforhandlinger, rettigheter, kommunikasjon og strategier, og foredragsholder på Universitetet i Agder og andre høgskoler, samt musikk- og bransjeorgansiasjoner. Var Head of Strategic Marketing i Phonofile AS.

Eirik Hegdal (f. 1973), bosted Trondheim. Hegdal er utdannet musiker (saksofon) og komponist fra jazzlinja ved NTNU musikk. I 2002 kunstnerisk leder for Trondheim jazzorkester. I 2006 bestillingsverk til Molde int. jazzfestival, og arrangerte Maria Kannegaards musikk for ensemblet. Har hatt en rekke egne band med flere utgivelser og oppdrag i Norge og utlandet. Hegdal har hatt et omfattende samarbeid med Alpaca ensemble, med blant annet bestillngsverk med dem for Trondheim kammermusikkfestival. Han deltar ellers i en mengde samarbeid med komponister, musikere og ensembler, og bestillinger for orkestre og samtidsmusikkensembler i Norge.

Gabriel Fliflet (født 1958), bosted Bergen. Fliflet er musiker, komponist og konsertarrangør. Han har trekkspill som hovedinstrument og lang fartstid innen ulike former for folkemusikk. Fliflet har komponert og fremført verk bestilt av bl.a. Festspillene i Bergen, og Vossa Jazz. Samarbeid med forfattere som Jon Fosse og Kjartan Fløgstad. Siden 1991 har han hatt et aktivt kompaniskap med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. Andre band er Gabriels Novgorod (David Chelsom Vogt, Kristoffer Chelsom Vogt og Jørgen Sandvik) og Trio Alde (Berit Opheim og Jorun Marie Kvernberg). Fliflet har samarbeidet med musikere fra en rekke sjangre, som Per Jørgensen, Jan Eggum, Gjermund Larsen, Peter Bastian og Rolf-Erik Nystrøm. Siden 1999 har Fliflet vært musikalsk vert og organisator i Folkemusikklubben Columbi Egg, et av de fremste spillesteder i Norge for folkemusikk fra hele verden. Klubben har siden 2010 gitt ekstra honorar for musikere som reiser med tog/kollektivt til Bergen.

Utvalget behandler søknader til: