Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte

Utvalget behandler søknader til tilskuddsordningen for fonograminnspillinger og publiseringsstøtte for musikkinnspillinger.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 22.03.2023

Det er behov for bred musikkfaglig kompetanse på tvers av musikksjangrene samt kunnskap og kjennskap til platebransjen og øvrige produksjons- og formidlingsledd. Utvalget bør ha kompetanse på innspilling og utgivelse av musikk, ulike formater og medier, og kunnskap om endringer i distribusjonsformer, pengestrømmer og verdiene av utgitt musikk, samt teknisk og produksjonsmessig kompetanse. 

Leder

Anne Hytta (f. 1974), bosted Oslo. Hardingfeleutøver og komponist fra Sauland i Telemark. Har gått i lære hos blant andre Einar Løndal (1914–2005) og Knut Buen (f. 1948). Hun skriver ny musikk og arrangerer gamle slåtter med utgangspunkt i bakgrunnen som hardingfelespiller, og jobber som solist og med en rekke ensembler og prosjekter, fra middelaldermusikk til improvisasjonsmusikk. Som skribent skriver hun blant annet i Klassekampens musikkmagasin. Hytta har gitt ut flere album, deriblant albumet Short stories med trioen Slagr og soloalbumet Strimur, som hun fikk Spellemannprisen for i 2015 og 2017. I 2018 mottok hun prisen som Årets folkemusiker på Folkelarm.

Medlemmer

Mariama Ndure (f. 1986), bosted Oslo. Ndure er komponist og utøvende musiker. Hennes kunstneriske arbeid trekker på tradisjoner og sjangre fra vestafrikanske musikk tradisjoner og afro-amerikanske former som i jazz, hip hop og soul. Hun har en mastergrad i utøvende jazz og improvisasjon fra Norges musikkhøgskole. Ndure har spilt i en rekke konstellasjoner og innspillinger, og spiller inn og utgir nytt album i 2022, med musikk basert i hennes bestillingsverk Ritual Part II for Global Oslo Music i 2021. I tillegg har Ndure spilt hovedrollen som Nina Simone i den kritikerroste teaterproduksjonen I am Nina satt opp av Nordic Black theatre. Du vil se henne som en del av ensemblet til Nosizwe Baqwas i Mor av en nasjon i vår. Hun er også med som historieforteller og musiker i konsertforestillingen laget Sarah Camille Osmundsen i Spor av dråper og røde nebb, i vinter skal hun også turnerer med egne verk for ungdomsskoler med Den kulturelle skolesekken i 2022.

Ståle Storløkken (f. 1969), bosted Trondheim. Storløkken er jazzmusiker (piano/tangenter) og komponist, mest kjent for sine elektroniske «lydlandskap». Storløkken har vært/er fast medlem i band som Veslefrekk, Supersilent, Bol og Humcrush, som han har turnert med og utgitt plater med siden 1989. Videre har han spilt og utgitt musikk med Audun Kleives «Generator X», og spilt med Terje Rypdal siden 1995. Sammen med Nikolai Eilertsen og Torstein Lofthus utgjør han jazz/rock-trioen Elephant9. Har ellers medvirket på et stort antall innspillinger, og mottatt en rekke priser.

Peder Niilas Tårnesvik, kjent under artistnavnet Niilas (f. 1996) bosted Oslo. Niilas har samisk opphav, er elektronikaartist og produsent født i Oslo, og har vokst opp og hatt sitt kunstneriske virke i Bergen. Han fikk internasjonal oppmerksomhet for EP'en Memoraids fra 2016 og ble blant annet spilt en rekke ganger på BBC Radio 1. I 2017 fikk han NOPA-stipendet, begrunnet med at han har «en unik evne til å samtidig kombinere dette med melankolske harmonier og oppmuntrende melodier» I 2020 ga han ut sitt første album, Also This Will Change, produsert av ham selv.[7] For albumet vant han Spellemannprisen 2020 i klassen elektronika. I 2021 kom albumet Also This Has Changed.

Tine Surel Lange (f. 1989), bosted Lofoten. Komponist og lydkunstner med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole, The Lithuanian Academy of Music and Theatre, Sonic College (DK) og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Med utgangspunkt i organisk lyd skaper hun eksperimentell kammermusikk, elektroakustiske verk, installasjoner, performances, audiovisuelle- og interaktive verk. Hun tilhører en gruppe yngre kunstnere og komponister som jobber med 3D-lyd og omsluttende lyd. Hun arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale, og undersøker hva lyd kan uttrykke. Hennes verk har blitt fremført på festivaler som Borealis, Nordic Music Days og Only Connect. Surel Lange har arbeidet med en rekke sentrale ensembler for samtidsmusikk i Norge. Hun har hatt separatutstillinger med lydkunst på Lydgalleriet (NO), Galleri Ariblå (NO) og Villa Borealis (NO), Surel Lange har skapt lyd til flere danseforestillinger.

Jarle Savio (f. 1969), bosted Sørumsand. Forretningsutvikler i NoordRights, frilans med kurs og konsulentvirksomhet. Medeier i plateselskapet TBC Records (har bl.a. Vamp, Ledfoot, Ronni Le Tekrø) og jobber i den nordiske grenen av distribusjonsselskapet Secretely Nord. Tidligere konsertarrangør, bookingagent og artistmanager. Kulturstudier fra Høgskolen i Telemark. Lang fartstid i EMI og Phonofile, og arbeidet i Music Norway. Gjesteforelesninger på studier for Music Management og musikkproduksjon ved Høgskolen i Innlandet, Norges handelshøyskole, Universiteter i Agder, NOPA med flere. Var Head of Strategic Marketing i Phonofile AS.