Hopp til innhold

Kreativt Europa

Velkommen til Kreativt Europas kulturdesk. Desken holder til i Kulturdirektoratet og vi vil hjelpe deg med å søke fra programmet.

Logo EU

Programmet er åpent for ulike aktører fra flere sjangre. Kulturdirektoratet er kontaktpunkt for Kreativt Europas kulturprogram. Mer om kulturprogrammet her

Se aktive utlysninger i Kreativt Europas kulturprogram

Kreativt Europa KULTUR er administrativt tilknyttet Kulturdirektoratet og er delvis finansiert fra EU-kommisjonen. Kontoret fungerer også som en informasjonskanal, kunnskapsbank og kontaktformidler mellom EU, den europeiske og den norske kultursektoren. KULTUR-desker finnes i samtlige land som er tilknyttet Kreativt Europa programmet.

Kulturdeskenes oppgave er å spre informasjon i sine hjemland om de mulighetene som Kreativt Europa tilbyr, tilgjengeliggjøre retningslinjer og søknadsskjemaer, svare på spørsmål og veilede i selve søknadsarbeidet. I seg selv utgjør kulturdeskene et unikt europeisk nettverk innenfor kultursektoren i Europa.

Kreativt Europa

Om du ønsker informasjon om MEDIA-programmet, som har som formål å styrke den audiovisuelle bransjen i Europa, gjennom en rekke ulike støtteordninger kan du ta kontakt med Norsk Filminstitutt og finne mer informasjon om programmet her.

Lurer du kanskje på hvilken støtteordning som er best for deg. Kulturdirektoratet, i samarbeid med andre kontaktpunkter for europeiske og nordiske støtteordninger utga høsten 2021 en digital brosjyre med informasjon om hvordan du kan søke støtte til kulturprosjekter fra ulike nordiske og europeiske støtteordninger. Den finner du HER. 

EU har opprettet et nyttig redskap for å kunne finne fram i ulike ordninger fra dem. Dette heter CulturEU - og du finner lenke til dem HER

Logo EU