Hopp til innhold

Digital årskonferanse 2020: Sensur og selvsensur

Den fysiske delen av årskonferansen 2020 med temaet "Sensur og selvsensur" er dessverre avlyst, men deler av konferansen går digitalt.

24. november 2020

Legg arrangementet i min kalender

Nye smitteverntiltak og sosial nedstengning av Oslo gjorde det umulig for oss å gjennomføre årskonferansen som planlagt, og vi så oss dessverre nødt til å avlyse den fysiske konferansen den 24. november. I en digital serie belyser vi temaet kunstnerisk ytringsfrihet og sensur.

I Norge står ytringsfriheten formelt sterkt, men mange i kultursektoren vet at det ikke er uproblematisk å ytre seg med kunstneriske virkemidler. Provoserende og kontroversiell kunst har de siste årene blitt møtt med alt fra uthenging på sosiale medier til politietterforskning. Samtidig raser de identitetspolitiske debattene i kulturlivet og akademia, og legger et enda større press på debatten. 

Er det mulig å være fri og uavhengig kunstner i dette debattklimaet? Risikerer vi at kunstnere sensurerer seg selv for å slippe ubehag? Og hva slags kunst får vi da? Følg med når Kulturrådets digitale årskonferanse ser på vilkårene for frie kunstneriske ytringer, både i Norge og i andre land.

Hør Kulturrådets podkast om kunstnerisk ytringsfrihet

Finn alle episodene i Kulturrådets podkast.

Se video med rådsleder Lars Petter Hagen