Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Arrangørutvalget for visuell kunst

Arrangørutvalget for visuell kunst består av seks medlemmer. Utvalget behandler søknadene fra arrangører og arenaer på ordningene: Arrangørstøtte visuell kunst, utstyrsstøtte til fellesverksteder og gjestekunstordninger og prosjektstøttesøknader fra institusjoner.

Publisert 08.02.2017
Sist endret 03.03.2022

Utvalgets sammensetning skal sikre bredde og spisskompetanse for å understøtte dynamikken i det visuelle feltet og representere ulike kunstuttrykk. Det blir lagt vekt på at utvalget skal ha en helhetlig oversikt over feltet. Sammensetningen skal ivareta erfaring fra institusjonsvirksomhet, selvorganisering og kuratering

Leder

Rikke G. Kommisar (f. 1972) er kurator og direktør for Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm. Hun har master i ledelse fra BI, Cand. Mag fra Universitetet i Oslo, med tilleggsstudier i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. I perioden 2001–2008 var hun prosjektkoordinator for Høstutstillingen og sekretær for Statens Kunstnerstipend i regi av Norske Billedkunstnere. Hun har bl.a. i tillegg vært initiativtaker og kurator for grunnlovsutstillingen «1814 Revisited - The Past is Still Present», og prosjektleder i Oslo kommune.

Utvalgsmedlemmer

Javier Barrios (f. 1979), Oslo. Kunstner, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Han har hatt en rekke utstillinger i Europa og USA, blant annet Kunstnernes Hus, Galleri MELK, Trafo Kunsthall, Outlet Gallery, Galeria Arroniz, Fundacion MARSO, Muskegon Museum of Art, Triumph and Disaster Gallery, Schaufenster Gallery, Rod Bianco Gallery, Brandstrup og Galleri K. Han er også redaktør for VECTOR Artists Journal.

Kristoffer Dolmen (f. 1973), Karasjok. Direktør/kunstnerisk leder for Samisk senter for samtidskunst i Karasjok. Han har en Cand. mag grad fra UiB, samt MA (masterprogram i kuratorpraksis) fra UiB og Post Master fra Kungliga Konsthögskolan (Stockholm). Han er styremedlem i OCA og medlem av kunstnerisk råd for Bodø2024. Har tidligere bl.a jobbet som rådgiver for Bodø kommune, rådgiver og prosjektleder for Nordland fylkeskommune, prosjektleder for Den Nordnorske Kunstutstilling, og utstillingsleder ved Bodø Kunstforening.
 
Merete Jonvik (f. 1978), Stavanger. Førsteamanuensis i sosiologi ved Institutt for medie- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger. PhD. i sosiologi fra Universitetet i Stavanger (2015). Forskingsområdet hennes er hovedsaklig innenfor kunst- og kultursosiologi. Hun har sammen med Eivind Røssaak, Hanne Hammer Stien og Arnhild Sunnanå gitt ut boka Kunst som deling, delingens kunst (Fagbokforlaget). I 2021 ga Jonvik ut publikasjonen Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet, som var en ekstern evaluering av atelier- og utviklingsprogrammet Atelier Kunstnerforbundet gjort på oppdrag av Kunstnerforbundet. Jonvik skriver fast for Contemporary Art Stavanger (CAS).

Anngjerd Rustand (f. 1982), Bergen. Rustand har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og Kunsthøjskolen Thorstedlund i Frederikssund, med bachelorgrad i grafikk fra 2008 og mastergrad i kunst fra 2010, og fra Skrivekunstakademiet i Hordaland (2017-2018). Hun har hatt separatutstillinger og deltatt i gruppeutstillinger ved flere gallerier og visningssteder nasjonalt og internasjonalt, senest på Tegnetriennalen i Oslo høsten 2019. Rustand har produsert og publisert kunstnerbøker og andre publikasjoner, både under eget navn og som del av det bergensbaserte kunstnerkollektivet Ytter, og hun var styreleder i åpent atelier-festivalen B-Open i Bergen 2014-2017.

Reinhold Ziegler (f. 1965), Kristiansund. Kunsthåndverker, smykkekunstner, utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Staatliche Zeichenakademie Hanau, Tyskland. Har avhold en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt, blant annet på Kunstnerforbundet, Galleri Format, Galleri F15, Galleri Wittenbrink, München, Collect, London, og Revelations, Paris. Er også frilans skribent for blant annet norwegiancrafts.no og tidsskriftet Kunsthåndverk.